Resultaten voor voedingscentrum bmi

Voedingscentrum: check je voeding en je gewicht Mens en Gezondheid: Gezonde voeding.
Hoe voorkom je het jojo-effect na afvallen? Zeven stappen voor gezond afvallen door het Voedingscentrum. Koelkastmanagement: houd u beter aan uw dieet! 2012 2018 Liseverhulst, het auteursrecht tenzij anders vermeld van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts. Is mijn gewicht goed? Je wil graag weten of je gewicht gezond is. Daarvoor kun je je tailleomvang meten en je BMI berekenen.
Untitled Untitled Page. Page.
Voedingsadvies apetito Nederland.
De Body Mass Index BMI is een index voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. Met de BMI is uit te rekenen of u een gezond gewicht heeft of niet. Wilt u uw BMI uitrekenen? Klik dan hier voor de BMI meter van het Voedingscentrum. BMI Meter Voedingscentrum.
Heb ik een gezond gewicht? Voedingscentrum.
Als je toch een paar kilos kwijt wil, zorg er wel voor dat je boven een BMI van 185, blijft. Met de Schijf van Vijf als richtlijn eet je voldoende en gezond. Je kunt gezond afvallen met de 3 spelregels van het Voedingscentrum, ook met een gezond gewicht: minder eten, gezonder eten én meer bewegen.
BMI Mijn Voedingscentrum.
Hoe hoger de BMI Body Mass Index hoe meer risico op gezondheidsproblemen. Mensen met ernstig overgewicht obesitas lopen meer gezondheidsrisico's. Zij hebben vaak een ongezondere leefstijl en leven vaak ook korter dan mensen zonder overgewicht. Hoe werkt het? Op basis van je geslacht en lengte wordt berekend of je gewicht een risico is voor je gezondheid. Vul het regelmatig in en houd bij in een grafiek hoe je gewicht zich ontwikkelt. Stichting Voedingscentrum Nederland Disclaimer Privacy mobiele site.
Overgewicht Voedingscentrum.
Mensen met ernstig overgewicht BMI hoger dan 30 en/of met gezondheidsklachten krijgen het advies om eerst naar een huisarts te gaan. Deze kan vaststellen of eventuele gezondheidsproblemen het gevolg zijn van het overgewicht. Zoek een diëtist of gewichtsconsulent. Gezondheidsrisicos van overgewicht verminderen al door 5 tot 15% van het gewicht te verliezen. Het Voedingscentrum helpt je in 3 fases naar een gezond gewicht.
BMI berekenen ideale gewicht Berekenen.nl.
Dat is vooral interessant wanneer je begint te groeien, net als op het moment dat je lichaam daarmee stopt. Je kunt je BMI uitrekenen voordat je de groeispurt krijgt, vervolgens je BMI uitrekenen tijdens de groeispurt en uiteindelijk je BMI berekenen wanneer je de uiteindelijke lengte bereikt hebt.
Queteletindex Wikipedia.
Hoewel de BMI een eenduidig criterium lijkt, wordt de betekenis van deze maat in Nederland in zowel de wetenschappelijke als maatschappelijke overgewichtarena en ondergewichtarena betwist. Onder epidemiologen, bewegingswetenschappers en partijen als de Obesitasverening wordt de BMI anders gepercipieerd en gevalideerd.

Contacteer ons