Barrières die de reguliere toepassing van cryptocurrencies tegenhouden

Barrières die de reguliere toepassing van cryptocurrencies tegenhouden

Sommigen zeggen dat de reguliere adoptie van cryptocurrencies rond 2020. Volgend jaar dus. Er zijn nog een hoop barrières weg te nemen alvorens dat een feit wordt. Denk bijvoorbeeld aan barrières op het gebied van vertrouwen, technologie, risico´s en duurzaamheid. Dit zijn de vier grootste barrières:

Is het allemaal wel te vertrouwen?

Digitaal geld wordt door veel mensen nog steeds geassocieerd met hackers die erop uit zijn jouw geld te stelen of andere frauduleuze zaken. Het algemeen vertrouwen in cryprocurrencies wordt ook geschaad door het slechte imago van de zogenaamde vuile crypto – die gebruikt worden in de drugshandel en witwaspraktijken. Net als bij reguliere markten, beheersen emoties de pieken en de dalen van de digitale markt. Een gevoel van vertrouwen is dus essentieel voor haar succes.

Onbekend met de technologie

Jongere generaties zijn heel behendig in het gebruik van digitaal geld. Oudere daarentegen krabben vooral aan hun hoofd als er over Bitcoin, of over de Bitvavo exchange, gepraat wordt. De Z-generatie kent geen leven zonder computer en internet, zij zijn de digitale generatie. Jongere mensen hebben meer handigheid in het begrijpen van de principes achter cryptocurrency. Eerdere generaties proberen nog steeds te begrijpen hoe deze digitale valuta werken.

Risico’s en volatiliteit

Bitcoin en de meeste andere digitale valuta zijn gekoppeld aan echte, harde munten. Dit heeft als gevolg dat de marktwaarde van een digitale valuta heel volatiel is, zoals te zien op de schermen van Bitvavo. Dit maakt een hoop investeerders en handelaren onzeker, de meesten zijn tenslotte risico vermijdend.

Invloed op het milieu

Bitcoin mining gebruikt een ongelooflijke hoeveelheid elektriciteit voor de krachtige computers die nodig zijn voor dit proces. Voor de jongere generaties is een groene economie een belangrijk thema. Het is dus noodzaak dat dit mining proces zoveel mogelijk verduurzaamt. Dit is namelijk een echte zorg voor de Z-generatie en een grote barrière.

Plaats een reactie