De juiste etiketten voor het magazijn kiezen

Etiketten komen voor in ieder magazijn. Het is dan ook zaak dat je er voor zorgt dat jij gebruik maakt van de juiste etiketten. Zo voorkom je dat de etiketten na een tijd niet meer lees of scanbaar zijn en je tegen problemen aanloopt. Wij lichten een aantal soorten etiketten uit, zodat jij weet waar je op moet letten.

1. Etiketten voor binnen of buitengebruik

Het eerste dat je jezelf moet afvragen bij het kopen van blanco etiketten is de plek waar je deze wilt gaan plakken. Is dit in de buitenlucht of in een bedrijfshal? De keuze voor de etiketten is hiervan afhankelijk omdat de omstandigheden compleet anders zijn, waardoor niet ieder type hiervoor geschikt is. Zo kan zonlicht de etiketten aantasten, maar vergeet ook zeker regen en andere neerslag niet.

2. Het type ondergrond

Als jij hebt bepaald waar je gebruik gaat maken van de etiketten, is het tijd om te bedenken waar je deze gaat bevestigen. Heb jij palletstellingen staan van metaal? Of maak jij gebruik van kunststof stellingen? De ene ondergrond plakt beter dan de andere, dus het is zaak dat je hier van tevoren ook rekening mee houdt. Indien je dit niet doet loop je het risico dat de etiketten na een tijdje al gaan loslaten.

3. Extra bescherming

Je weet nu waar je de etiketten gaat gebruiken en waar je ze op wilt plakken. Nu is het tijd om te beslissen of je extra bescherming wilt. Zo kan het voorkomen dat de etiketten in een ruimte worden geplaatst waar je last van hitte hebt. Dan is het verstandig om hittebestendige etiketten te gebruiken. Is hitte niet het probleem, maar vocht? Dan is het juist weer verstandig om waterbestendige etiketten te gebruiken. Wil jij etiketten regelmatig verplaatsen? Dan is het slim om gebruik te maken van magnetische etiketten, zodat je de lijmlaag niet hoeft aan te tasten. Met de juiste bescherming van je labels zorg je voor een maximale levensduur en voorkom je dat barcodes niet goed scanbaar meer zijn.

Plaats een reactie