Wat zijn de beste supplementen voor je gezondheid?

Je gezondheid is je topprioriteit. Als je niet gezond bent en een ziekte krijgt, dan worden andere zaken opeens een stuk minder belangrijk. Het is daarom van belang dat je het niet zo ver laat komen en op tijd werkt aan een gezond lichaam. Belangrijke stappen daarvoor zijn gezond eten, regelmatig eten en voldoende rust. Wat je daarnaast kunt doen, is het gebruiken van supplementen voor je gezondheid. In deze blog lees je welke supplementen hiervoor geschikt zijn.

Supplementen voor gezondheid

De volgende supplementen zijn belangrijk voor je gezondheid:

  • Vitamines en mineralen
  • Omega 3 visolie
  • BCAA aminozuren

Dit wordt hieronder toegelicht.

Vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen worden ook wel essentiële voedingsstoffen genoemd. Dit betekent dat ons lichaam deze voedingsstoffen zelf niet (of niet voldoende) kan aanmaken. Aangezien vitamines en mineralen belangrijk zijn voor een goed functionerend lichaam, is het van belang dat je ze voldoende binnenkrijgt.

Niet iedereen krijgt echter voldoende vitamines en mineralen binnen.  Sporters hebben er bijvoorbeeld meer van nodig. Wanneer je niet voldoende vitamines of mineralen binnenkrijgt, is het aan te raden om ze in de vorm van supplementen in te nemen.

Omega 3 visolie

Veel mensen zweren bij omega 3 visolie. Dit supplement heeft dan ook vele gezondheidsvoordelen die ervoor zorgen dat omega 3 steeds populairder wordt. Belangrijke gezondheidsvoordelen zijn onder andere dat het je bloeddruk verlaagt (bij een te hoge bloeddruk), goed voor je hersenen is, ontstekingen vermindert en je hart beschermt.

Daarnaast schijnt omega 3 nog vele andere belangrijke gezondheidsvoordelen te hebben. Omega 3-vetzuren staan als supplement vooral bekend als visolie. Zeker aangeraden dus!

BCAA aminozuren

Vooral voor sporters zijn BCAA aminozuren belangrijk, aangezien ze zorgen voor spieropbouw en spierherstel. BCAA aminozuren bevatten belangrijke functies die bijdragen aan een gezond lichaam. Aangezien ons lichaam deze aminozuren zelf niet kan aanmaken (het zijn essentiële aminozuren), is de enige manier om BCAA aminozuren binnen te krijgen via voeding en supplementen. Hierdoor is BCAA een populair supplement.

Plaats een reactie